spot_img

Podražitve je narekovala rast cen in plač

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Svetniki občine Ruše so na zadnji seji med drugim razpravljali tudi o nekaterih podražitvah. Tako so sprejeli povišanje cen storitve Pomoči družini na domu, višje cene bo po novem zaračunaval tudi javni vrtec v Občini Ruše. Oba dviga cen sta bila pričakovana, saj je bilo potrebno cene uskladiti z dejanskimi stroški, ki nastajajo pri izvajanju storitve pomoči družini na domu in programih javnega vrtca.

Svetniki občine Ruše so na 17. redni seji podali Soglasje k ceni socialno varstvene storitve pomoč družini na domu v Občini Ruše. Omenjena storitev je je namenjena pretežno starejšim osebam, ki živijo na svojem domu, vendar se zaradi bolezni ali drugih težav povezanih s starostjo ne morejo več v celoti oskrbovati ali negovati sami, niti tega v zadostnem obsegu ne zmorejo njihovi svojci ali bližnji. S pomočjo na domu se nadomesti potrebo po institucionalnem varstvu ter se tako posamezniku omogoči, da lahko čim dlje ostane v domačem okolju.

Svetniki so ob tem soglašali tudi z dvigom cen programov javnega vrtca v Občini Ruše. Sprejeti sklep pomeni uskladitev cen programov z višino dejanskih stroškov. Zvišane cene vrtca bremenijo deloma občinski proračun in deloma starše. Od 1. oktobra 2021 cene programov v javnem vrtcu v Občini Ruše znašajo mesečno na otroka za prvo starostno obdobje 516,79 evra in za drugo starostno obdobje 399,66 evra. Osnova za plačilo staršev in sredstva ustanovitelja je cena programa, ki vsebuje stroške vzgoje, varstva in prehrane.

Staršem otrok, s stalnim prebivališčem na območju Občine Ruše, se plačilo za otroke vpisane v vrtca v Rušah, določeno z odločbo pristojnega centra za socialno delo, dodatno zniža, in sicer za 18 % staršem, katerih otroci so vključeni v programe prvega starostnega obdobja in za 10% staršem, katerih otroci so vključeni v programe drugega starostnega obdobja.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img