spot_img

Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2021

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Predmet javnega razpisa je podpora, namenjena pokritju stalnih stroškov, ki jih ima kmetijsko gospodarstvo oziroma pravna oseba zaradi vključitve v upravičeno shemo kakovosti oziroma zaradi vključitve proizvoda v upravičeno shemo kakovosti, ki je namenjena prehrani ljudi.

Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša 500.000 EUR, ki se razdelijo po naslednjih sklopih:

  • 200.000 EUR za kmetijska gospodarstva (v nadaljnjem besedilu: KMG), ki so upravičenci po 1. točki prvega odstavka 6. člena Uredbe (sklop A),
  • 300.000 EUR za pravne osebe, ki so upravičenci po 2. točki prvega odstavka 6. člena Uredbe (sklop B).

Sredstva se zagotovijo iz proračuna Republike Slovenije v višini 25 odstotkov in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 75 odstotkov.

Vložitev vloge na javni razpis poteka od 19. novembra 2021 do vključno 20. decembra 2021, do 14:00 ure.

Cilji podukrepa so označevanje proizvodov z zaščitnim znakom, trženje proizvodov iz upravičenih shem kakovosti in s tem boljše poznavanje proizvodov s posebnimi označbami s strani potrošnikov, ter bolj organizirana in aktivna promocija s strani proizvajalcev, kar posledično vpliva na rast dodane vrednosti v kmetijstvu in s tem konkurenčnosti agroživilskega sektorja.

Za podrobne informacije je odgovorna INFO točka Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja Dunajska 160, 1000 Ljubljana  tel.: 01 580 77 92, fax.: 01 478 92 06, e-mail: aktrp@gov.si ali INFO točke Kmetijsko gozdarskega zavoda Slovenije.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img