spot_img

Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2021

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Predmet javnega razpisa je podpora, namenjena pokritju stalnih stroškov, ki jih ima kmetijsko gospodarstvo oziroma pravna oseba zaradi vključitve v upravičeno shemo kakovosti oziroma zaradi vključitve proizvoda v upravičeno shemo kakovosti, ki je namenjena prehrani ljudi.

Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša 500.000 EUR, ki se razdelijo po naslednjih sklopih:

  • 200.000 EUR za kmetijska gospodarstva (v nadaljnjem besedilu: KMG), ki so upravičenci po 1. točki prvega odstavka 6. člena Uredbe (sklop A),
  • 300.000 EUR za pravne osebe, ki so upravičenci po 2. točki prvega odstavka 6. člena Uredbe (sklop B).

Sredstva se zagotovijo iz proračuna Republike Slovenije v višini 25 odstotkov in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 75 odstotkov.

Vložitev vloge na javni razpis poteka od 19. novembra 2021 do vključno 20. decembra 2021, do 14:00 ure.

Cilji podukrepa so označevanje proizvodov z zaščitnim znakom, trženje proizvodov iz upravičenih shem kakovosti in s tem boljše poznavanje proizvodov s posebnimi označbami s strani potrošnikov, ter bolj organizirana in aktivna promocija s strani proizvajalcev, kar posledično vpliva na rast dodane vrednosti v kmetijstvu in s tem konkurenčnosti agroživilskega sektorja.

Za podrobne informacije je odgovorna INFO točka Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja Dunajska 160, 1000 Ljubljana  tel.: 01 580 77 92, fax.: 01 478 92 06, e-mail: aktrp@gov.si ali INFO točke Kmetijsko gozdarskega zavoda Slovenije.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img