Projekt Oskrba s pitno vodo v porečju Drave je bil leta 2014 zastavljen kot projekt treh občin, poleg ormoške še občin Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, njegov osnovni cilj pa je izgradnja ustrezne infrastrukture za kakovostno oskrbo s pitno vodo, tako za obstoječe kakor tudi nove uporabnike.

Med drugim je v sklopu projekta, za katerega je bilo gradbeno dovoljenje izdano v začetku lanskega leta, predvidena gradnja novih vodohranov ter rekonstrukcija prečrpalnice Pušenci.

Gradnja bo predvidoma trajala do konca leta 2022, končni obračun in primopredaja del pa do konca aprila 2023. Operacija bo tako predvidoma zaključena maja 2023, ko bo izplačan tudi zadržani del sredstev. Garancijski roki se bodo predvidoma iztekli maja 2024.

Urejena oskrba z vodo je ključna tudi za občino Sveti Tomaž, ki je gričevnata občina in je zagotavljanje potrebnega pritiska težja naloga.

Skoraj polovico sredstev oziroma dobre štiri milijone evrov bo zagotovil evropski kohezijski sklad, še dodatnih 700.000 evrov bo prispevala država iz proračuna. Tretjino denarja oziroma 2,8 milijona evrov bo dodala ormoška občina, preostanek pa ostali dve lokalni skupnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj