spot_img

Podpis deklaracije rektorjev ATHENA

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Univerza v Mariboru v tem tednu gosti partnerje Evropske univerzitetne pobude ATHENA. Predmet razprav srečanja Evropske univerzitetne pobude ATHENA v Mariboru so predvsem struktura upravljanja partnerstva, metodologija za sklepanje individualnih sodelovanj pri posameznih projektnih aktivnostih v prihodnosti ter težišča dosedanjih priprav skupnih izvedb študijskih vsebin in raziskovalnih programov.

Pri novi Skupni kmetijski politiki EU bo namesto dosedanjih pravil in skladnosti poudarek na rezultatih in smiselnosti (smotrnosti) ukrepov. Države članice bodo v večji meri same odločale, kako najbolje izpolniti skupne cilje evropske kmetijske politike in se hkrati odzvati na specifične potrebe svojih kmetov, podeželskih skupnosti in širše družbe.

A veliko je neznank, med drugim ostajajo nedogovorjena pravila za aktivnega kmeta, ko pa bodo določena, bodo tisti, ki jih nova opredelitev ne bo zajemala, izvzeti iz plačil skupne kmetijske politike. A odzivi s terena so kritični.

Člani sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) so na minuli 2. izredni seji sveta sprejeli sklep, da zbornica vztraja pri dodatnih 380 milijonov evrov za drugi steber skupne kmetijske politike v prihodnjih petih letih. Za dosego tega cilja podpirajo skupna prizadevanja in do uresničitve zahteve bo zbornica tudi nadaljevala z aktivnostmi in pripravami na vseslovenski protest kmetov. Več informacij pa si lahko ogledate v oddaji Bogastvo zemlje, v kateri smo se o problematiki Skupne kmetijske politike pogovarjali s predsednikov Sindikata kmetov Slovenije Antonom Medvedom.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img