ZRS Bistra Ptuj je minuli teden v sodelovanju s Šolskim centrom Ptuj Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo ob podpori Mestna občina Ptuj in Manager kluba organizirala konferenco Podjetniški izziv za mlade 2021.

Dogodka se je udeležilo več kot 120 mladih, njihovih mentorjev, učiteljev in predstavnikov gospodarstva. Tekmovalo je 11 podjetniških ekip, ki so morale svoje ideje v petih minutah predstaviti strokovni publiki in občinstvu.

Zmagovalna ekipa prihaja iz Osnovne šole Ormož in je predstavila grafično dovršeno vizijo postavitve vinske fontane v Ormožu, ki bi naj ponujala lokalno pridelana vina z obsežno gostinsko in prireditveno ponudbo. Osnovnošolci so k projektu pristopili zelo profesionalno in k projektu pritegnili tudi Občino Ormož, zato lahko pričakujemo, da bomo dobrote Ormoške vinske pipe tudi v resnici poskusili v roku nekaj let.

Predstavljene ideje dokazujejo, da mladi znajo podjetniško razmišljati in so pri tem nadvse ustvarjalni in inovativni, a vprašanje je, če jim okolje omogoča, da lahko svoje potenciale tudi izkoristijo.

Zato so takšni projekti ključni za razvoj in spodbujanje mladih, da čim hitreje osvojijo znanja in kompetence za uspeh na trgu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj