Pod Pohorjem bodo zaračunavali parkirnino

Na asfaltiranem parkirišču pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače bo prihodnji
petek, 16. aprila, vzpostavljen nov režim: omenjenega dne bo na tem parkirišču uvedena parkirnina v višini 0,70 evra/uro. Parkirišče bo plačljivo vse dni v tednu 24 ur/dan, na razpolago pa bo tudi mesečni najem za 45 evrov. Kljub temu ga bodo lahko imetniki različnih vozovnic za Mariborsko Pohorje še naprej uporabljali brezplačno.

Prednost bodo imeli obiskovalcem smučišča ali kolesarskega parka

S spremembo sedanjega dostopa na glavno parkirišče pod Pohorjem, ki je v upravljanju podjetja Marprom in lahko sprejme približno 270 avtomobilov, bodo na njem zagotovili prednost tistim obiskovalcem, ki so kupci vozovnic za gondolo, kolesarski park, smučanje itd. Sedaj ga namreč pogosto zasedajo tudi imetniki avtomobilov, ki se nato ne odpravijo na Pohorje ali na njem ne koristijo nobene storitve.

Vsak obiskovalec, ki bo zapeljal na parkirišče z zapornicami, bo na blagajni pod Pohorjem pri nakupu katere od vozovnic predložil parkirni listek in ob tem prejel kupon za brezplačen izhod s parkirišča tistega dne. Imetnikom terminskih vozovnic (mesečne, sezonske, polletne, letne) bodo te odpirale vstopno oziroma izstopno zapornico.

Kot so sporočili iz Marproma želijo, s tako ureditvijo uporabnikom njihovih storitev zagotoviti brezskrbno in brezplačno parkiranje. Pri tem računajo na sodelovanje še drugih pohorskih ponudkov, ki bodo svojim gostom lahko dali kupon za brezplačno parkiranje.

Ostali uporabniki glavnega parkirišča bodo s parkirnim listkom pred odhodom poravnali parkirnino na avtomatski blagajni, nameščeni pri vstopnem terminalu. Bo pa brezplačno parkiranje za vse ob vznožju Mariborskega Pohorja še naprej mogoče na parkiriščih pod hoteloma Habakuk in Arena. Na obeh je prostora za skupno do 500 avtomobilov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj