Po dveh letih še vedno nič o hitri cesti Ptuj-Ormož

 

Medresorska delovna skupina, ki naj bi preučila izvedljive variante trase hitre ceste Ptuj-Ormož na ptujski strani po dveh letih še ni pričela z delom. Novembra so na ministrstvu za okolje in prostor skupaj z infrastrukturnim ministrstvom obravnavali cilje in izhodišča za umestitev odseka med Ptujem in Markovci. V nadaljnjo obravnavo so vključili pet različic – dve severni in tri južno od Ptujskega jezera.

Predstavniki civilne iniciative izključeni iz delovne skupine

Na ministrstvu so pojasnili, da so vse variante najprej preverili na podlagi razpoložljivih in javno dostopnih podatkov, elaborat, ki ga je naročil Dars, pa bodo najprej predstavili medresorski delovni skupini, ko bo ta dokončno ustanovljena.Ker v delovno skupino niso vključili nikogar iz civilne iniciative za ptujsko obvoznico so le-ti ogorčeni. Tako so nedavno na pristojni ministrstvi naslovili dopis glede ustanavljanja delovne skupine, v kateri naj bi sodelovala tudi župana občine Ptuj in Markovcev – Nuška Gajšek in Milan Gabrovc.

Kot os poudarili bi lahko z omejevanjem pravice pri sodelovanju v delovni kršili zakon o urejanju prostora, ki med drugim pravi, da ima javnost pravico sodelovati v vseh fazah postopka sprejemanja državnega prostorskega načrta (DPN). Posledično okoljskemu ministrstvu predlagajo, da sklicuje sestanke in usklajevanja v skladu z zakonskimi določbami ter na njih povabi zakonsko relevantne sogovornike.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj