spot_img

Po dopustih je interesa za cepljenje vse manj

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V današnji rubriki Regionalno zdravje Vam predstavljamo potek cepljenja v Sloveniji oz. specifično v Podravski regiji. V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor beležijo znaten upad interesa za cepljenje proti covidu-19. Zaradi vse slabše epidemiološke slike, stroka svetuje pospešeno cepljenje celotnega prebivalstva, v nasprotnem primeru bo se verjetno nemogoče izogniti ponovnemu zapiranju javnega življenja.

Za Cepljenje proti covidu-19 se v primerjavi s pomladnimi meseci odloča vse manj ljud, po besedah Aleksandra Jusa iz Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Maribor cepijo na dan v povprečju bistveno manj ljudi kot v predpoletnem času.

Ob vse večjem številu okužb z novim koronavirusom, prevladuje predvsem različica delta, bo nujna višja precepljenost kot trenutno. V zdravstvenih ustanovah pa opozarjajo, da se že pripravljajo na vrhunec t.i. četrtega vala epidemije, katerega intenziteta bo odvisna od višine precepljenosti.

Premier Janez Janša je pred dnevi na Twitterju sporočil, da bi naj pogoj PCT odpravili ob dosegu 70 % precepljenosti. Trenutno je sicer polno precepljenih slabih 43% oz. nekaj več kot 900, 000 prebivalcev.

Ob tem se poraja vprašanje kakšen bo potek 4. vala, ne glede na vse imamo v primerjavi s prejšnjim letom bistveno druge okoliščine. Sicer nizek delež precepljenih, a na drugi strani dokaj visok nivo prebolevnikov. Pričakuje pa se povečevanje števila necepljenih v bolnišnicah oz. intenzivni negi.

Vodja posvetovalne skupine zacovid-19 Bojana Beović je razkrila, da so že razpravljali o uvedbi obveznega cepljenja za določene skupine prebivalstva oz. kdaj pride v veljavo tretji odmerek cepiva proti covidu-19.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img