Po čemu se bomo spominjali LA Lakers v zmagoviti sezoni 2019/20?

Los Angeles Lakers so postali prvaki lige NBA. Zdaj, ko se po tej hkrati čudni, predolgi, depresivni in razburljivi sezoni vsi vtisi še seštevajo, je treba reči, da so Lakersi več kot zasluženo prišli do 17. naslova v zgodovini.

Korona-sezona

Miami Heat je bil v finalu nedorasel nasprotnik. Kljub poškodbam, pomanjkanju talenta v primerjavi z LA in neugodnemu dvoboju na začetku je Miami v šestih tekmah na parketu pustil vse, kar je imel, in morda še malo več, a je bilo vseeno premalo. Finale sta odločila LeBron James in Anthony Davis, ki sta delala tisto ključno razliko. Naslov Lakersov pa si bomo zapomnili tudi po letu, ko sta nas za vedno zapustila Kobe Bryant in nekdanji komisar David Stern, daa pandemije koronavirusa in protestov v ZDA niti ne omenjamo.

Netipičnost ekipe Lakersov

V dobi, ko je obramba manj pomembna kot napad, so Lakersi naslov osvojili z odlično obrambo, kar bi tudi naj bila osnova za dober napad. Netipičnost te ekipe glede Jamesa pa se je začela že v tem, da on in Davis za partnerja nista imela tretjega zvezdnika. V Miamiju so bili James, Dwyane Wade in Chris Bosh, v Clevelandu ob Jamesu še Kyrie Irving in Kevin Love, v Lakersih pa sta bila le James in Davis dovolj. Glede na Davisove igre ga lahko udobno razglasimo za najboljšega soigralca LeBrona. Resda so Lakersi Kawhija Leonarda lani poleti ciljali kot prostega igralca, a ko je za Jamesa in Davisa izbral LA Clippers, je postalo jasno, da bosta večino stvari morala postoriti kar sama.

The Lakers advance to The Finals, but can they finish? | NBA.com

Vsi so bili tretja možnost

Na koncu moramo kot pomemben dejavnik, ki je določil sezono Lakersov, omeniti tudi ostale košarkarje. Vedeli smo, da bosta James in Davis opravila glavnino dela, vendar je bil nezanemarljiv tudi prispevek Dannya Greena, Rayona Rondoja, Kyle-ja Kuzme in Alexa Carusa. Res pa je, ko sta James in Davis kos nalogi, igralci svoje vloge na igrišču lažje opravijo delo.

Po sedmih dolgih letih končnice in 10 letih brez naslova  so se Lakersi torej končno dvignili in dosegli rezultat, ki ga glede na njihov ugled pravzaprav vedno pričakujemo. Niso to sicer storili na stilno najlepši, najsodobnejši in najbolj zanimiv način. Tega niso storili niti v povsem tako rekoč običajnih pogojih, bili pa so pragmatični, učinkoviti in že od prvega dne so vedeli, kaj hočejo in kako to doseči.

Na koncu zgodbe je najboljša ekipa lige vzela, kar ji je pripadalo.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj