Piše se zgodovina. Dekle iz Slovenskih Konjic v četrtfinalu OP Francije!

Zaslonski posnetek

V Postoji rojena Tamara Zidanšek, ki pa je večino svojega življenja preživela v Slovenskih Konjicah, je postala prva tenisačica v zgodovini samostojne Slovenije, ki ji je uspel preboj v četrtfinale Odprtega prvenstva Francije v posamični konkurenci. Z rezultatom 7-6(4) in 6-1 je premagala odlično Romunko Sorano Cirsteo, ki razpoloženi Slovenki tokrat ni bila kos.

23-letnica je v Parizu najprej presenetila šestopostavljeno Bianco Andreescu in po skoraj treh in pol urah vpisala svojo prvo zmago proti igralki iz prve deseterice. Na seznam svojih “žrtev” je kasneje dodala še Madison Brengle, Katerino Siniakovo in nazadnje še Cristeo.

“Na igrišče sem prišla pripravljena,” je Zidanškova povedala takoj po zgodovinski zmagi in dodala: “Prvi set je bil napet, nasprotnica je že imela žogico za niz in res sem vesela, da sem se izvlekla. To mi veliko pomeni in zelo sem vesela uvrstitve v četrtfinale.” Tamara Zidanšek se sicer na nobenem turnirju za Grand Slam doslej še ni prebila dlje od drugega kroga.

OP Francije srečen kraj za slovenski tenis

Mima Jaušovec je edina slovenska teniška igralka, ki je osvojila enega od štirih turnirjev za grand slam med posamezniki. Leta 1977 ji je, še v takratni Jugoslaviji, to uspelo prav na OP Francije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj