Pet kilometrov novih kolesarskih povezav

0
57

V večjih urbanih naseljih po Sloveniji se množično gradijo stanovanjske soseske, a ob tem občine ne zagotavljajo zadostnih kapacitet v vrtcih, česar se zavedajo tudi v občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah. V Jurovskem dolu se zato trudijo zagotoviti čim boljšo kakovost bivanja, katero hočejo nadgraditi tudi s sodelovanjem v medregijskem projektu Kolesarke.

Po navedbah župana Petra Škrlca bo v različnih delih občine v sklopu projekta izgrajenih približno 5 kilometrov novih kolesarskih povezav. Problematika večjih urbanih središč je pomanjkanje vrtcev na ali v bližini lokacij številnih novogradenj. Slednjemu se želi izogniti v Sv. Juriju v Slovenskih goricah, ki kljub temu, da velja za manjšo občino v zadnjih letih beleži prirast prebivalstva, posledično pa tudi večje povpraševanje po kapacitetah vrtcev.

Občina pa v sodelovanju z več občinami sodeluje v enem pomembnejših regijskih projektov zadnjega časa, v projektu Kolesarke. V Jurovskem dolu bo izgrajenih približno 5 kilometrov dodatnih poti za kolesarje.

V kolikor ne bo prišlo do samih zapletov pri administraciji bi naj gradbena dela na terenu stekla v roku pol leta. Vzpostavitev novih kolesarskih povezav pa ne bo vplivala le na Sv. Jurij, ampak tudi za bližnjo oziroma širšo okolico.

Ob tem pa apelirajo na izvajalca, da zagotovijo tudi maksimalne standarde varnosti na kolesarskih povezavah, ki ne bodo namenjena le kolesarjem, ampak tudi sprehajalcem.
Kolesarke pa niso edini projekt, ki bi naj pozitivno vplival na zdravje občanov, občina je namreč pred kratkim objavila javni razpis o sofinanciranju letnega programa športa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here