spot_img

PCT pogoj pospešil cepljenje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zaradi vladnega odloka o širitvi pogoja PCT v mariborskem zdravstvenem domu opažajo rast zanimanja za cepljenje in testiranje. Z notranjo reorganizacijo dela zaenkrat uspevajo preprečevati daljše čakalne vrste, cepljenje pa bodo omogočili tudi v soboto. Nekaj težav je novi odlok o pogoju PCT povzročil tudi pri sprejemu bolnikov.

Pred zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca je včeraj bilo opaziti nekaj gneče, ki pa je danes ni bilo. V mariborskem zdravstvenem zavodu sicer vseeno beležijo povečanje zanimanje občanov tako za cepljenje, kot tudi za testiranje.

Glavna motivacija za cepljenje so še vedno koristi, ki jih prinaša potrdilo o cepljenju, saj s tem potrdilom vsaj zaenkrat odpade potreba po rednem testiranju. Ne glede na vzrok, zakaj se nekdo odloči za cepljenje, so v Zdravstvenem domu veseli vsakega, ki se za cepljenje odloči.

Nov odlok je z zahtevo po izpolnjevanju pogoja PCT pri koriščenju zdravstvenih storitev, v zadnjih dneh poskrbel za kar nekaj razburjenja. Dileme občanov se pojavljajo predvsem o tem, v katerih primerih pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati.

O tem, da omenjenega pogoja pri obiskovalcih ne bi preverjali, v zdravstvenem domu ne razmišljajo. Skoraj leto in pol epidemije sicer načenja razpoloženje vseh, tako obiskovalcev kot zdravstvenih delavcev. Slednji so tako žrtve številnih pritiskov in tudi groženj.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img