spot_img

PCT pogoj pospešil cepljenje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zaradi vladnega odloka o širitvi pogoja PCT v mariborskem zdravstvenem domu opažajo rast zanimanja za cepljenje in testiranje. Z notranjo reorganizacijo dela zaenkrat uspevajo preprečevati daljše čakalne vrste, cepljenje pa bodo omogočili tudi v soboto. Nekaj težav je novi odlok o pogoju PCT povzročil tudi pri sprejemu bolnikov.

Pred zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca je včeraj bilo opaziti nekaj gneče, ki pa je danes ni bilo. V mariborskem zdravstvenem zavodu sicer vseeno beležijo povečanje zanimanje občanov tako za cepljenje, kot tudi za testiranje.

Glavna motivacija za cepljenje so še vedno koristi, ki jih prinaša potrdilo o cepljenju, saj s tem potrdilom vsaj zaenkrat odpade potreba po rednem testiranju. Ne glede na vzrok, zakaj se nekdo odloči za cepljenje, so v Zdravstvenem domu veseli vsakega, ki se za cepljenje odloči.

Nov odlok je z zahtevo po izpolnjevanju pogoja PCT pri koriščenju zdravstvenih storitev, v zadnjih dneh poskrbel za kar nekaj razburjenja. Dileme občanov se pojavljajo predvsem o tem, v katerih primerih pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati.

O tem, da omenjenega pogoja pri obiskovalcih ne bi preverjali, v zdravstvenem domu ne razmišljajo. Skoraj leto in pol epidemije sicer načenja razpoloženje vseh, tako obiskovalcev kot zdravstvenih delavcev. Slednji so tako žrtve številnih pritiskov in tudi groženj.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img