spot_img

Park dediščine dobiva svojo podobo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ob cerkvici Svete Katarine v Cirkulanah že nekaj časa raste prav poseben park, ki bo zagotovo privabil številne obiskovalce, ki radi pogledajo v preteklost. Gre za tipično haloško domačijo, prav takšno, kot je bila za te kraje značilna pred desetletji.
Glavni objekt bo urejen v manjši muzej. Avtentičnost domačije bodo dopolnili še z nekaterimi drugimi detajli, ki so bili značinli za haloške domačije. Občina je sredstva za izvedbo projekta pridobila tudi iz evropskih in državnih virov.

Občina Cirkulane sicer deli usodo mnogih haloških občin, ki imajo sicer veliko za ponuditi, a zaradi manjše prepoznavnosti ne dobijo pozornosti, ki bi si jo zaslužile. Tako so tudi v Cirkulanah pristopili k turistični znamki Visit Haloze, katere cilj je uspešnejša promocija haloškega turizma.

Projekti kot so Park dediščine v Cirkulanah so nedvomno priložnost za manjše občine, ki lahko svojo konkurenčno prednost najdejo v vse bolj priljubljenemu butičnemu turizmu. Tudi zato imajo v Cirkulanah posluh za dobre turistične ideje.
Z novim parkom dediščine in vse lepšo podobo gradu Borl nedaleč proč, lahko v Cirkulanah zagotovo pričakujejo še kakšnega obiskovalca več.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img