spot_img

Park dediščine dobiva svojo podobo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ob cerkvici Svete Katarine v Cirkulanah že nekaj časa raste prav poseben park, ki bo zagotovo privabil številne obiskovalce, ki radi pogledajo v preteklost. Gre za tipično haloško domačijo, prav takšno, kot je bila za te kraje značilna pred desetletji.
Glavni objekt bo urejen v manjši muzej. Avtentičnost domačije bodo dopolnili še z nekaterimi drugimi detajli, ki so bili značinli za haloške domačije. Občina je sredstva za izvedbo projekta pridobila tudi iz evropskih in državnih virov.

Občina Cirkulane sicer deli usodo mnogih haloških občin, ki imajo sicer veliko za ponuditi, a zaradi manjše prepoznavnosti ne dobijo pozornosti, ki bi si jo zaslužile. Tako so tudi v Cirkulanah pristopili k turistični znamki Visit Haloze, katere cilj je uspešnejša promocija haloškega turizma.

Projekti kot so Park dediščine v Cirkulanah so nedvomno priložnost za manjše občine, ki lahko svojo konkurenčno prednost najdejo v vse bolj priljubljenemu butičnemu turizmu. Tudi zato imajo v Cirkulanah posluh za dobre turistične ideje.
Z novim parkom dediščine in vse lepšo podobo gradu Borl nedaleč proč, lahko v Cirkulanah zagotovo pričakujejo še kakšnega obiskovalca več.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img