Eden najboljših slovenskih košarkarjev in t.i. »zlati kapetan« Goran Dragić je z lokalnimi deležniki slavnostno otvoril prvo pametno košarkarsko igrišče v Vzhodni Sloveniji. Igrišče je zasnovano tako, da bo možno na različnih lokacijah igrišča s pametnim telefonom skenirati QR kodo, ki vodi do Dragićevih video vaj za pomoč pri vadbi tega priljubljenega športa.

Investicija je vredna dobrih 131.000 evrov, od tega je MOM zagotovila 91 tisoč evrov, ostalo pa Fundacija Gorana Dragiča in Fundacija za šport. Za ureditev površin zunaj igrišča pa so poskrbeli Športni objekti Maribor.

Ob tem je pomembno poudariti, da je lik in delo Gorana Dragića izjemno priljubljeno predvsem med mladimi športniki in tudi tistimi, ki se prav zaradi slovenskega košarkarskega zvezdnika odločijo za igranje košarke. Igrišče pa bo po Goranovih besedah namenjeno prav vsem generacijam, ki jih ta šport z žogo povezuje.

Župan MO Maribor Saša Arsenović in Goran Dragić, ki sta se tudi osebno pomerila v ekshibicijskem dvoboju na novonastalem igrišču, sta pokomentirala presežke slovenskih olimpijcev na olimpijskih igrah v Tokiu. Visoko pa kotira tudi slovenska košarkarska reprezentanca na čelu z izjemnim Luko Dončićem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj