V občini Ruše so izvedli dolgo pričakovano in obnovljeno ulico Ruške čete. Vrednost investicije je ocenjena na okoli 300,000 evrov in je bila v celoti krita iz proračunskih sredstev. Ni pa to edini večji projekt, ki je v načrtu za letošnje leto, saj so na občini že pristopili k adaptaciji Doma kulture. Na začetku jeseni pa bi sej gradbena dela začela tudi v sklopu prenove Trga vstaje v središču občine Ruše.

V občini Ruše so otvorili prenovljeno Ulico Ruške, ki je dolga natančno 343 metrov. Poleg preplastitve vozišča pa so poskrbeli še za nadgradnjo komunalne infrastrukture in plinovoda. Ob tem pa so uredili tudi kolesarsko pot in več parkirnih mest.

V sklopu obnove ulice Ruške čete so zamenjali dotrajane in energetsko potratne svetilke in jih zamenjali z učinkovitejšimi LED svetilkami. Med dodatna dela pa spada še ureditev pločnika in zasaditev pritlikavih dreves, oz. širitev zelenih površin.

Na občini Ruše pa se po besedah tamkajšnje županje Urške Repolusk nadejajo ureditve še preostalih degradiranih cestnih povezav, so pa v času njenega županovanja kar nekaj investicij na področju cestne infrastrukture že realizirali.

V občini Ruše pa je v sklopu ambiciozno in investicijsko naravnanega proračuna tik pred začetkom kar nekaj projektov, ki bodo na tak ali drugačen način dvignili kakovost bivanja občanov po vseh krajevnih skupnostih v občini.

Na področju cestne infrastrukture pa veliko organizacijskih težav predstavlja zaprtje mostu med Rušami in Selnico, zaradi njegove temeljite obnove. A po drugi strani bo po realizaciji zagotovljena predvsem boljša varnost vseh udeležencev v prometu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj