Otvoritev Framske turno-kolesarske poti

0
262

 

Kolesarjenje po Framski turnokolesarski poti je, zaradi naravnih danosti in dobre strateške lege lahko zanimivo, dinamično in poučno. Pot je speljana skozi več pohorskih vasi, mimo naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, kmečkih turizmov in turističnih kmetij.

Otvoritev Framske turno-kolesarske poti

To nedeljo bodo na svoj račun prišli ljubitelji kolesarjenja v naravi, saj bo potekala otvoritev nove Framske turnokolesarske poti (FTKP). Dogodek pripravlja Planinsko društvo Fram, ki vabi že zjutraj ob 8. uri na prvi preizkus nove trase. Po krajši otvoritveni slovesnosti sse bodo obiskovalci preko Ranča in Šestdoba podali proti Mariborski koči, cilju vzhodne poti.  Nadaljevali bodo po nekoliko lažji etapi od koče proti Arehu , kjer bo najvišja točka tokratnega izleta. Sledil bo tretji del poti, ki v večini predstavlja spust nazaj proti izhodišču – Framu.

“Sama kolesarska trasa omogoča različne povezave s preostalimi potmi na celotnem območju. Pot tehnično ni prezahtevna, čeprav vsebuje vse elemente turno- kolesarskega terena, od asfalta, makadama, gozdnih poti in vlak, traktorskih kolovozov in pašnikov. Označena je z modro-belimi markacijami in smernimi tablami za turno kolesarjenje ter informativno opozorilnimi tablami na mestih, kjer je to potrebno,”  navajajo v Planinskem društvu Fram.

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here