spot_img

Otvoritev Framske turno-kolesarske poti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Kolesarjenje po Framski turnokolesarski poti je, zaradi naravnih danosti in dobre strateške lege lahko zanimivo, dinamično in poučno. Pot je speljana skozi več pohorskih vasi, mimo naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, kmečkih turizmov in turističnih kmetij.

Otvoritev Framske turno-kolesarske poti

To nedeljo bodo na svoj račun prišli ljubitelji kolesarjenja v naravi, saj bo potekala otvoritev nove Framske turnokolesarske poti (FTKP). Dogodek pripravlja Planinsko društvo Fram, ki vabi že zjutraj ob 8. uri na prvi preizkus nove trase. Po krajši otvoritveni slovesnosti sse bodo obiskovalci preko Ranča in Šestdoba podali proti Mariborski koči, cilju vzhodne poti.  Nadaljevali bodo po nekoliko lažji etapi od koče proti Arehu , kjer bo najvišja točka tokratnega izleta. Sledil bo tretji del poti, ki v večini predstavlja spust nazaj proti izhodišču – Framu.

“Sama kolesarska trasa omogoča različne povezave s preostalimi potmi na celotnem območju. Pot tehnično ni prezahtevna, čeprav vsebuje vse elemente turno- kolesarskega terena, od asfalta, makadama, gozdnih poti in vlak, traktorskih kolovozov in pašnikov. Označena je z modro-belimi markacijami in smernimi tablami za turno kolesarjenje ter informativno opozorilnimi tablami na mestih, kjer je to potrebno,”  navajajo v Planinskem društvu Fram.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img