spot_img

Otroški svetniki v Rušah razmišljajo tudi o starejših

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vsako leto ob tednu otroka na Občini Ruše organizirajo sejo otroškega občinskega sveta. 3. redna seja je tako potekala danes, na njej pa je bil imenovan tudi nov otroški župan, ki bo v prihodnjem letu vez med občino in najmlajšimi občani. Ti si tudi na tokratni seji dokazali, da jim idej za izboljšanje življenja v Rušah ne manjka in z nekaterimi konkretnimi predlogi ruško županjo Urško Repolusk postavili pred velik izziv.

Glas mladih šteje v Rušah in to so že tretjič zapored ob tednu otroka dokazali s sejo otroškega občinskega sveta. Udeležili so se je predstavniki oddelčnih skupnosti osnovne šole Janka Glazerja Ruše, ruška županja Urška Repolusk, predstavniki zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in predstavniki šole. V naslednjem letu bo vez med Občino Ruše in osnovnošolci na današnji seji potrjen otroški župan Samo Štelcer.

Mladi svetniki so se na seji seznanili z nekaj osnovnimi informacijami o epidemiji koronavirusa ter dobili informacije, kam se lahko obrnejo v primeru hudih stisk.

To pa bo mogoče če v primeru, da bodo odraščali v okolju, ki jim bo nudilo prostor za igro in možnost, da izkoristijo vse svoje potenciale. Zato so v Rušah danes skrbno zabeležili vse pobude, ki so jih podali mladi.

Pred županjo in tistim pravim občinskim svetom je zato zahtevna naloga, če želijo uresničiti vse želje otrok. Občinski proračun je omejen, a tudi tokrat se bodo našla sredstva za izvedbo nekaterih projektov, ki si jih želijo mladi. Otroški svetniki so sicer na današnji seji izpostavili tudi problem vandalizma, še vedno pa mnoge moti tudi to, da nekateri še vedno ne razumejo, da odpadki spadajo v smeti.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img