Načrti za hitro cesto od Ptuja do Ormoža potekajo že več kot 20-let. Od takrat se je menjalo že sedem vlad in vsaj toliko ali še več ministrov. Cesta, ki bi jo morali zgraditi že davno, če bi bilo zanjo dovolj interesa in enotnosti.

Kot so napovedali na DARS se bodo v letu 2021 izvajale tudi aktivnosti prostorskega načrtovanja in prostorskega umeščanja oziroma priprave državnega prostorskega načrta.
A tudi nesoglasja med akterji močno zavirajo postopek načrtovanja izgradnje nove hitre ceste od Ormoža do Ptuja. Cesta je sedaj v prostor umeščena do Markovcev, odprto ostaja vprašanje njene umestitve v prostor do Ptuja: ali bo to južno ali severno od Ptujskega jezera.

V 20 letih se je spremenila tudi kategorija ceste. Nič več ne bo hitra cesta, temveč samo glavna regionalna cesta, za povrh pa še cestninska. Gradil jo bo DARS (zato bo cestninska), čeprav bi glede na kategorizacijo sedaj bolj sodila pod okrilje Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI). Preden se vnovič spremenijo številni pogoji se Borko nadeja, da bodo se o trasi odločili, saj jih pred prvo lopato čaka še veliko dela.

Hitro cesto Podravje nujno potrebuje. Zaradi slabih cestnih povezav je ta del države med najmanj razvitimi v državi, tukaj so najnižje plače, najnižje pokojnine, tukaj podjetja ustvarijo najmanj dodane vrednosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj