spot_img

Oteženo delovanje mariborske kirurgije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor opozarjajo na nevzdržne razmere na področju različnih specialističnih oddelkov. Z največjimi problematikami prerazporejanja kadra in opreme se srečujejo na oddelku za kardiokirurgijo in nevrokirurgijo. Razlog je ta, da njihovi pacienti po operativnih posegih nujno potrebujejo intenzivno terapijo, katera pa je v tem trenutku primarno namenjena covidnim bolnikom.

V skladu z najnovejšim vladnim odlokom so od danes v veljavi številni strožji ukrepi, namenjeni zajezitvi širjenja covida-19. Pristojne institucije želijo s tem ublažiti pritisk na bolnišnice, ki je v času covida enormen. Velik izpad delovanja pa beležijo tudi na kliniki za kirurgijo.

Enote intenzivne terapije so vedno bolj zapolnjene z covidnimi bolniki, zato se je Ministrstvo za zdravje odločilo za operativno vzpostavitev vsakodnevne koordinacije vseh deležnikov. Minister za zdravje Janez Poklukar je tako imenoval koordinatorje za posamezna področja, ki bodo dnevno komunicirali z izvajalci in koordinirali prerazporejanja kadra ter opreme.

Velike težave se pojavljajo tudi na oddelku za nevrokirurgijo, kjer zaradi zapletenih operativnih posegov bolniki po tem nujno potrebujejo intenzivno terapijo. Slednja pa je v primerjavi z predepidemičnim obdobjem bistveno zmanjšana za necovidne bolnike.

Najbolj kočljiva situacija se pojavi v trenutku, ko morajo v UKC Maribor z istim naborom kadra zdraviti akutne, kot tudi kronične bolnike, ob tem pa narašča tudi število covidnih bolnikov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img