Osvežitev podobe in ponudbe gradu

0
26

Mariborski grad v katerem domuje tudi Pokrajinski muzej Maribor bo končno dočakal osveženo podobo, ki bo tudi z razširjeno ponudbo še bolj zanimiv za obiskovalce od blizu in daleč. Eden najimenitnejših arhitektonskih spomenikov v osrčju Maribora bo tako končno dobil novo vzhodno fasado, hkrati pa v Pokrajinskem muzeju Maribor nenehno razvijajo nove vsebine.

Potem, ko so konec leta 2019 ponudbo Pokrajinskega muzeja Maribor razširili še z Muzejsko trgovino, so v muzeju nedavno poskrbeli še za digitalizacijo gradu.
Posebna pozornost digitalizacije je bila namenjena tudi biseru mariborskega gradu, Viteški dvorani. Obiskovalci si bodo lahko digitalno upodobitev mariborskega gradu tudi sami ogledali.
Digitalizacija Mariborskega gradu se je sicer sprva začela kot zahteva Ministrstva za kulturo, a so jo v Pokrajinskem muzeju Mariboru uspeli nadgraditi v atraktiven turističen produkt.

Bo pa grad obiskovalce v bližnji prihodnosti pričakal v osveženi podobi. Eden izmed projektov, ki jih bo sofinanciralo Ministrstvo za kulturno je namreč tudi obnova dotrajane vzhodne fasade gradu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here