Osnova je komunalna infrastruktura

0
35

Občina Lovrenc na Pohorju velja za višje ležečo občino z razpršeno poselitvijo, kar otežuje gradnjo kanalizacijskega in vodovodnega omrežja. Kljub temu so se na občini odločili nadaljevati z vlaganjem v komunalno infrastrukturo, ki je v določenih predelih v izredno slabem stanju. Po besedah župana Marka Rakovnika pa si po realizaciji osnovne infrastrukture želijo pričeti tudi z projekti z dodano vrednostjo.

V občini Lovrenc na Pohorju si prizadevajo poleg sanacije občinskih cest in kanalizacijskega omrežja, urediti tudi, v nekaterih predelih, še ne zgrajen vodovod. Gre za dolgoročne načrte, saj je realizacija takšnih investicij otežena zaradi geoloških in statičnih značilnosti celotnega kraja oz. njegove okolice.
Slednji bodo bistveno pripomogli k učinkovitejšemu zagotavljanju pitne vode v najbolj odročnejših predelih, poleg tega pa bodo zagotovili prepotrebno vodo tudi za obdobja večje suše.
Občina Lovrenc na Pohorju je zgledno urejena z kanalizacijskim omrežjem, vseeno pa obstajajo določena območja, kjer kanalizacije, zaradi geoloških značilnosti, nikoli ne bo možno izgraditi. A tudi za te lokacije imajo vodilni na občini alternativne rešitve.

Krajani, ki bodo gradili t.i. male čistilne naprave se bodo morali prijaviti na razpis, ki pa bo glede na nizko število prebivalcev občine, zgolj formalnega značaja. Na področju vodovoda pa po besedah župana Marka Rakovnika večjih težav ne zaznavajo c.

Občina Lovrenc na Pohorju zadnja leta torej veliko vlaga v komunalno, kot tudi cestno infrastrukturo, kar sta nekako osnovi za nadaljnji razvoj kraja, v katerem si prizadevajo tudi izpeljati projekte z dodano vrednostjo, a šele po koncu ureditve osnovne infrastrukture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here