Za občane Maribora in 3 sosednjih občin, Rače-Fram, Hoče-Slivnica in Starše, tiste starejše, ki živijo na svojem domu, vendar se zaradi bolezni ali drugih težav povezanih s starostjo ne morejo več v celoti oskrbovati ali negovati sami, niti tega v zadostnem obsegu ne zmorejo njihovi svojci ali sosedje, skrbi Center za pomoč na domu Maribor. Trenutno je takšne pomoči potrebnih okoli 600 občanov, potrebe po takšni obliki pomoči pa so vsako leto večje.

Epidemija covid-19 pa je posegla tudi v njihovo delo. V času epidemije so izvajalke pomoči na domu ves čas izpostavljene možnosti okužbe, zato je potreba po zaščitni opremi še toliko večja.

Pomoč na domu je specifika v okviru vseh socialno varstvenih storitev, zato tudi pomoč na domu ni primerljiva z nobeno obliko institucionalnega varstva.

Se pa tudi med izvajalkami pomoči na domu soočajo z odsotnostmi. Nekaj med njimi je rednih bolniških odsotnosti, nekaj jih je v karanteni. Velikokrat pa je po besedah naše sogovornice odrejena karantena odvisna od posameznega zdravnika. Saj se zdravniki za ta ukrep ne odločajo vedno na enak način.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj