spot_img

Osem religij pod eno streho

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

V novi dunajski soseski Seestadt Aspern bodo do leta 2022 zgradili Kampus religij, kjer bo na enem mestu združenih osem različnih verskih skupnosti. Na 10.000 kvadratnih metrih zemljišča, ki ga je podarilo mesto Dunaj, bodo stali verski prostori, izobraževalne ustanove in skupni prostori za druženje različno verujočih.

»V nakaterih delih sveta vero izkriščajo za netenje konfliktov in začetek vojn. Na Dunaju bomo zgradili kampus, ki omogoča izmenjavo med verskimi skupnostmi. Dokazali bomo, da je medversko sodelovanje mogoče,« je ob predstavitvi projekta povedal dunajski župan Michael Ludwig.

Kampus religij je vizionarski projekt, pri katerem bo sodelovalo osem verskih skupnosti: Rimskokatoliška cerkev, Evangeličanska cerkev, Vzhodna pravoslavna cerkev, Izraelitska verska skupnost, Islamska verska skupnost, Avstrijska budistična skupnost, Novoapostolska cerkev in Sikhovska verska skupnost.

Kampus religij

Projekt je zasnovan tako, da bo omogočal druženje med verniki, učitelji, študenti in drugimi obiskovalci. V kampusu, ki bo imel skupno upravo, prireditvene in gostinske prostore, bo lahko študiralo 2.500 študentov. Poleg verskih objektov, ki jih bodo zgradile skupnosti same, bo tudi prostor za druženje na 2.800 kvadratnih metrih.

»Kampus religij dokazuje, da je na Dunaju sobivanje različnih ver mogoče. Mesto Dunaj, Cerkvena pedagoška šola in osem verskih skupnosti so se združili, da uresničijo ta fascinantni projekt. Osem sakralnih stavb, združenih na enem mestu, ki so samostojne, a povezane hkrati, bo dokaz, da je ideološka strpnost mogoča,« je prepričan kardinal Rimskokatoliške cerkve Christoph Schönborn.

Kampus religij bo do leta 2022 zgrajen v novo nastajajoči dunajski soseski Seestadt Aspern, ki sicer velja za enega največjih razvojnih urbanih projektov v Evropi. V soseski, veliki 240 hektarov, bo do leta 2028 živelo in delalo 20.000 ljudi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img