spot_img

OŠ Pesnica je dobila novo sodobno igrišče

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Pesnica so dokončali postavitve novega športnega igrišča ob Osnovni šoli Pesnica. V okviru projekta so uredili zunanja igrišča ter tako izboljšali infrastrukturne pogoje za izvajanje programov za otroke, mlade, športne rekreativce ter za programe medgeneracijskega sodelovanja. Projekt sicer zajema nadgradnjo asfaltnega igrišča s preplastitvijo z umetno maso, ureditev razsvetljave površine, zaris igrišča in ureditev novega zelenega platoja za postavitev igral oz. učilnice na prostem.

Pri OŠ Pesnica so otvorili novo igrišče, ki je umeščeno v neposredni bližini starega igrišča. S tem so zagotovili boljši estetski videz in večjo urejenost območja in urbanega okolja, izboljšali pogoje za izvedbo predšolskih in šolskih programov, izboljšali pogoje za organizacijo in izvedbo športnih programov ter dogodkov.

Z izvedbo projekta so bistveno nadgrajene možnosti za telesno in športno aktivnost prebivalstva ter večgeneracijsko sodelovanje, izboljšana je varnost objekta in posledično tudi zdravstveno stanje uporabnikov. S tem pa se zagotavlja tudi višja kvaliteta bivanja in zmanjševanje odseljevanja prebivalstva, po drugi strani pa gre predvsem za stimulacijo priseljevanja mladih družin na območje občine oz. zagotovitev koristi od večgeneracijskega sodelovanja.

Naziv naložbe je Razgibajmo se, ki je vredna slabih 100 tisoč evrov, tretjino denarja pa je sofinancirano iz evropskega kohezijskega sklada.

V OŠ Pesnica so z prenovo športnega igrišča trenutno nekako izvedli vse zastavljene investicije, a to ne pomeni, da ne načrtujejo posodobitev infrastrukture tudi v prihodnje.

S sodobnim igriščem in igrali se želi uporabnikom omogočati, da v varnem okolju načrtovanih ter izdelanih in vgrajenih igral preizkušajo svoje sposobnosti, dojamejo svoje zmožnosti in omejitve ter se učijo, kako omejitve preseči.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img