spot_img

Ormož je čebelam najbolj prijazna občina

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu že tradicionalno organizira natečaj za izbor čebelam najprijaznejše občine s ciljem, da nagradi občine za dobro sodelovanje s čebelarji na njihovem območju in spodbudi ostale občine k bolj aktivnemu sodelovanju s čebelarji. Na posvetu ob dnevu čebelarskega turizma, ki je potekal virtualno, to je bilo 4. decembra 2020 je bila razglašena čebelam najbolj prijazna občina 2020. Priznanje in naziv čebelam najbolj prijazna občina 2020 je prejela Občina Ormož.

Prehodni leseni pokal je bil Občini Ormož predan v sredo, 24. marca 2021 v Beli dvorani Grajske pristave Ormož. S strani Čebelarske zveze Slovenije je županu Občine Ormož, g. Danijelu Vrbnjaku pokal izročil predsednik ČZS, g. Boštjan Noč. Po podelitvi pokala so se zbrani udeležili Medene tržnice pred Grajsko pristavo Ormož, kjer je Čebelarsko društvo Ormož predstavilo svoje medene izdelke.

Na Lenti ob vstopu v mesto Ormož, sta župan in predsednik ČZS v počastitev tega laskavega naziva, še simbolično posadila medonosno lipo, čemur bo v bližnji prihodnosti sledila še zasaditev drevoreda lip in ureditev potke, ki bo vodila do reke Drave.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img