Dvorana Tabor je v slabem stanju. Gradnja ob odprtju pred skoraj 40-imi leti ni bila povsem končana, od takrat pa – razen v igralno površino – ni bilo večjih investicij.
Kot je nedavno poudaril mariborski podžupan so garderobe v izredno slabem stanju. Tako hudo je, da so številni nekateri klubi že obupovali oziroma skoraj že planirali, da bi sami zagotovili sredstva za ureditev garderob.

Izvedli bodo številna dela v notranjosti kot tudi ob vhodu v objekt. Uredili bodo tudi za današnji čas neustrezne požarnovarnostne elemente, a bo tudi po tej obnovi še veliko želja neizpolnjenih. Delo bodo potekala fazno, začetek pa napovedujejo že z letošnjim letom.
A obnova domicila mariborskih dvoranskih športov ni edina sprememba. Prestrukturiral se bo tudi njen skrbnik, Javni zavod Športni objekti Maribor, ki bo kmalu postal gospodarska družba.

Na temo mariborskega športa je bila tudi sklicana izredna seja, ki pa se je udeležilo premalo svetnikov – iz koalicije zgolj eden in še podžupan. Mariborski mestni svet tako ni razpravljal o sumih nepravilnosti pri javnih razpisih za letne programe športa in pri poslovanju Športnih objektov Maribor.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj