spot_img

Operna noč letos na Glavnem trgu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Operna noč je že več kot pol desetletja tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor, na katerem pod taktirko umetniškega direktorja Simona Krečiča nastopajo priznani solisti mariborske operne hiše in operni zbor. Operna noč  sicer nastaja v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, festivala Ezl Ek in Narodnega doma Maribor.

Program koncerta sestavljajo najlepše melodije iz zakladnice operne umetnosti, koncert si vedno ogleda večtisočglava množica umetnosti željnih obiskovalcev vseh generacij. Lani je tradicionalna Operna noč, zaradi epidemije odpadla, letos pa pričakujejo vsaj približno vrnitev v normalne tirnice.

Zdi se, da se v času, ko pandemija koronavirusa najverjetneje še ni rekla zadnje besede, poleg vse močnejših teženj “vračanja v normalnost” pojavlja tudi vse večja potreba po fizičnem stiku, bližini in pristnem doživetju umetnosti. Glasba je izmed vseh umetnosti prav gotovo tista, ki najmočneje povezuje ljudi različnih generacij, interesov in življenjskih nazorov.

Ker si želijo, da bi tako kultura kot umetnost še naprej ostali javni dobrini, ki bi morali biti dostopni prav vsem, smo tudi letos – sicer z rahlim časovnim zamikom – za vse zaprisežene ljubitelje operne umetnosti kakor tudi vse radovedne mimoidoče obiskovalce pripravili tradicionalni koncert Operna noč, ki odpira letošnjo gledališko sezono 2021/2022.

Na koncertu, ki ga bodo pod taktirko Simona Krečiča izvedli Simfonični orkester SNG Maribor ter zbor in solisti mariborske Opere, bodo tako ponovno zazveneli zbori in najlepše arije iz največjih opernih uspešnic iz italijanske, francoske in slovenske operne zakladnice. Letošnjo septembrsko noč bo moč preživeti  še v zadnjih toplih vzdihljajih poletja na Glavnem trgu in ob blagozvočnih melodijah zimzelenih opernih mojstrovin.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img