spot_img

Omikron potrjen v 93 primerih, največkrat pri mlajših

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Sloveniji je bilo doslej potrjenih 93 primerov okužbe z novo koronavirusno različico omikron, so sporočili iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH). Gre za skupne podatke potrjenih primerov NLZOH in Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo (IMI). NLZOH in IMI sta sicer doslej skupaj odkrila tudi 981 sumov na različico omikron.

V NLZOH različico omikron sicer odkrivajo na dva načina; s presejalnim PCR testom za karakteristične mutacije VOC ali s sekvenciranjem genoma virusa kot dokončni dokaz prisotne različice.

S PCR testi za karakteristične mutacije pregledajo od 70 % do 100 % vzorcev pozitivnih na SARS-CoV-2. Od 13. do 28. 12. 2021 so s presejalnim PCR testi tako potrdili 500 primerov z različico omikron. Vse vzorce, pri katerih s PCR potrdijo različico omikron, vključijo tudi v genomsko sekvenciranje.

Od  57 vzorcev, ki so jih že vključili v sekvenciranje, so različico omikron potrdili pri 55 (96, 5%), pri dveh vzorcih sekvenciranje ni bilo uspešno.   

Povprečna starost oseb, pri katerih je bila s presejalnim PCR testom potrjena različica omikron, je 32,4 let. Število in deleži potrjenih primerov (vključenih vzorcev do 27. 12. 2021) po starostnih skupinah so prikazani v spodnji tabeli.   

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img