V prvem prijavnem roku za vpis v prvi letnik dodiplomskega in enovitega magistrskega študija za študijsko leto 2021/22 je bilo na 17.547 vpisnih mest oddanih 15.279 prijav za vpis, kar je 162 več kot lani. Omejitev vpisa je na 96 študijskih programih, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

V Ljubljano več interesa kot je razpisanih mest

Po podatkih ministrstva je ljubljanska univerza na razpisanih 9498 mest prejela 9976 prijav s prvim želenim študijskim programom, mariborska univerza na 4693 vpisnih mest 3173 prijav in primorska univerza na 1603 vpisnih mest 1327 prijav. Novogoriška univerza je na razpisanih 240 mestih prejela 31 prijav s prvo željo, novomeška univerza pa je na 392 vpisnih mest prejela 240 prijav.

Nova univerza je na razpisanih 212 vpisnih mest prejela 63 prijav (prve želje) in samostojni visokošolski zavodi in koncesije na 909 vpisnih mest 469 prijav (prve želje).

Omejitev vpisa pričakovano na zdravstvenih programih

Omejitev vpisa so že tradicionalno na študijskih programih vseh treh akademij ljubljanske univerze (Akademija za glasbo, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo ter Akademija za likovno umetnost in oblikovanje), obeh medicinskih fakultet na univerzah v Ljubljani in Mariboru, pa tudi veliko študijskih programov s področja zdravstva in socialne varnosti. Pregled števila prijav in študijskih programov z omejitvijo vpisa je dostopen na: https://portal.evs.gov.si/razpisi-zavpis-javni-koncesionirani.

Do 30. julija bodo kandidati obveščeni, ali so sprejeti na izbrano fakulteto. Vpis sprejetih v prvem roku bo od 2. do najpozneje 17. avgusta. Drugi prijavni rok za vpis na fakultete bo potekal od 20. do 27 avgusta.

Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 19. avgusta objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj