spot_img

Omejitev parkiranja na avtocestnih počivališčih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Družba DARS bo avtocestna počivališča v prihodnjih nekaj tednih opremila z znaki, ki zapovedujejo parkiranje težkih vozil na največ 25 ur. Avtobusi in tovorna vozila nad 3500 kg bodo lahko na označenih parkirnih mestih parkirani največ 25 ur. Po preteku tega roka jih morajo vozniki odpeljati s počivališča.

Nov zakon o pravilih cestnega prometa ureja tudi parkiranje vozil na počivališčih avtocest in hitrih cest.

Avtobusi in tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 3500 kg so lahko na označenih parkirnih mestih parkirani največ 25 ur. Če je promet tovornih vozil z odredbo o omejitvi ali prepovedi prometa omejen ali prepovedan za več kot 25 ur, je dovoljeno parkiranje za čas omejitve ali prepovedi prometa tovornih vozil.

DARS; VIR: DARS
Na avtocestnih počivališčih bodo s postavljenimi znaki zapovedovali časovno omejitev parkiranja. VIR: DARS

Za prekršek je predpisana globa za voznika v znesku 300 EUR, za pravno osebo v znesku 1000 EUR in za odgovorno o osebo v znesku 300 EUR.
Voznik na notranji strani vetrobranskega stekla vidno označi čas in datum začetka parkiranja (na primer: 17.18, 25. 11. 2021). Za prekršek je predpisana globa za voznika v znesku 150 EUR.

Nadzor določb, ki urejajo parkiranje, izvajajo cestninski nadzorniki. Slednji v teh dneh voznikom težkih vozil delijo informativni letak. Z njim opozarjajo na časovno omejitev parkiranja, na avtocestnih počivališčih s postavljenimi znaki, ki zapovedujejo časovno omejitev parkiranja, pa tudi že izrekajo globe.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img