Olimpijski festival evropske mladine 2023

0
27

Župan mestne občine Maribor in predsednik OKS Bogdan Gabrovec sta danes podpisala sporazum o sodelovanju pri projektu Olimpijski festival evropske mladine, ki bo potekal v Mariboru poleti 2023. Gre za najvišje rangirano mednarodno tekmovanje, ki jo Slovenija lahko gosti v obliki olimpijskih iger za mlade. Po besedah Arsenoviča in Gabrovca pa Mestno občino Maribor čaka še kar nekaj dela na področju zagotavljanja ustrezne infrastrukture za potrebe festivala.

Mariborski župan Saša Arsenovič in predsednik OKS sta ob podpisu sporazuma za izpeljavo Olimpijskega festivala evropske mladine izrazila zadovoljstvo, da bo Maribor uradno gostil največji mednarodni športni dogodek v zgodovini mesta. Župan Arsenovič je gostovanje festivala pogojeval s sofinanciranjem države, kar se bo tudi dejansko zgodilo.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo javni razpis, v katerem bo iz proračuna letnega programa športa MO Maribor namenilo tri milijone evrov. Sredstva bodo namenjena obnovi športnih objektov v mestu za potrebe Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo v Mariboru potekal med 22. in 30. julijem 2023.

Večino prejetih sredstev bo porabljenih za celovito obnovo dotrajane dvorane Tabor, ki je ocenjena na približno 9 milijonov evrov. Poleg tega pa bo potrebno urediti tudi  atletski stadion na Poljanah s pripadajočo tribuno in Športni park Tabor.

Organizacija olimpijskega festivala evropske mladine bo za mesto Maribor velik zalogaj, a ob tem tudi priložnost za dokazovanje, da se ne glede na omejena sredstva lahko kvalitetno izvede. Ob tem pa bi se pristojnim na mednarodnem nivoju prikazalo česa je sposobna štajerska prestolnica na športnem področju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here