Okužba tudi v SVZ Hrastovec

0
67

Okužba se je pojavila tudi v socialno-varstvenem zavodu Hrastovec. Pristojni so na spletni strani objavili: “Včeraj, 23. 10. 2020, ob 19.30 smo bili v SVZ Hrastovec obveščeni o pozitivnem brisu na COVID-19 pri eni od stanovalk na Varovanem oddelku 1, ki se nahaja na sedežu zavoda. Stanovalka je imela blage znake okužbe in je trenutno na zdravljenju v Covid bolnišnici Brežice. Odvzeti so bili brisi na morebitno prisotnost na Covid-19 pri stanovalcih na Varovanem oddelku 1 in 2, kakor tudi zaposlenim, ki so bili na delo razporejeni na teh oddelkih (okrog 40).”

Sprejeli ukrepe in obvestili pristojne

Kot so sporočili, se bodo ostali potrebni odvzemi kakor tudi ukrepi izvajali v skladu z navodili pristojnega epidemiologa in infektologinje. Sprejeli so vse predvidene ukrepe za preprečitev širjenja okužbe v zavodu, v skladu z njihovim načrtom preprečevanje širjenja okužbe v SVZ Hrastovec.

“Situacijo trenutno obvladujemo in imamo dovolj zaščitne opreme, zaenkrat uspemo organizacijsko tudi s kadrovskega vidika.”

O nastali situaciji so tudi takoj obvestili župana Občine Lenart mag. Janeza Krambergerja, ki jim je takoj ponudil pomoč Civilne zaščite. Trenutno jim lokalna skupnost pomaga pri zagotovitvi prenočišč za zaposlene, ki se ne želijo po končanem delu vrniti domov.

Rezultati preostalih odvzetih brisov bodo znani predvidoma do konca današnjega in jutrišnjega dne. Sorodnike stanovalcev, ki jim je bil odvzet bris, bodo individualno obvestili o morebitni okužbi oziroma morebitni spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev.

Svojci lahko za morebitne informacije pokličete v socialno službo zavoda in sicer na tel. št. 02 / 729-35-61, 02 / 729-35-62, 02 / 729-35-70. O aktualnem stanju v zavodu pa bodo sproti obveščali preko spletne strani www.hrastovec.org in facebook strani SVZ Hrastovec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here