spot_img

Ogrevanje bo možno plačati obročno

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski župan Saša Arsenovič je na včerajšnjem sestanku s predstavniki svetniških skupin predstavil predlagano rešitev, s katero bi Mariborčanom, ki so priklopljeni na sistem daljinskega ogrevanja, pomagali pri plačevanju visokih položnic. Rešitev predvideva možnost obročnega plačila in vavčerjev, a z rešitvijo v mariborski opoziciji niso zadovoljni. Burno dogajanje z ogrevanjem v Mariboru je začinila tudi odstavitev direktorja podjetja Energetika, Alana Perca.

Ozračje v Mariboru je v teh dneh ogrelo dogajanje v podjetju Energetika. Potem, ko so visoki zneski na položnicah negativno presenetili odjemalce toplotne energije v Mariboru in so se vrstili pozivi k ukrepanju, je mariborski župan Saša Arsenovič na sestanku z vodji svetniških skupin predstavil načrt, kako občanom olajšati plačilo visokih stroškov ogrevanja. Mestna občina Maribor naj bi stisko želela omiliti tudi z energetskim vavčejem v višini med 10 in 15 evrov.

S predstavljenim načrtom pa niso zadovoljni v opoziciji, kjer menijo, da občani ne bi smeli plačevati za napake javnih podjetij. Kritike letijo tudi na občinske energetske vavčerje.
Je pa burno dogajanje na energetskih trgih v zadnjih mesecih odneslo tudi dolgoletnega direktorja Energetike Alana Perca. Skupina Energetika naj bi namreč pridelala med 3 in 4 milijone evrov izgube.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img