Odškodnina za park bo visoka

Upravna enota Gornja Radgona je odločila, da denacionalizacijskim upravičencem v zadevi Radenska pripada okoli pet milijonov evrov odškodnine. V zadnjih dveh letih je o tem izdala štiri delne odločbe in eno dopolnilno. Pravnomočna je le ena delna odločba, preostale so predmet pritožb.

Občina Radenci je začela izvajati projekt Ne želim živeti nezdravo, ki je bil uspešno izbran 5. javnem pozivu LAS Prlekija za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS. A to ni edini evropski projekt. Med ključnimi prioritetami je tudi prenova vodovodnega sistema.

Končan je denacionalizacijski postopek za znank park v Radencih, a stroški bodo za občino precejšnji. Del Parka v Radencih je od osmega januarja letos v lasti Občine. Vsa pretekla leta so tekli pogovori, zapravljal se je denar za projekte obnove Parka, vsi pa  so pozabljali na osnovni problem, katerega se nihče ni lotil.  Občina ni bila lastnik Parka, kar je osnova za obnovo.

A po besedah je za visoke stroške kriva Titove cesta. Ustavno sodišče je do končne odločitve sodišča zadržalo odlok o preimenovanju Titove ceste v Radencih, je objavljeno v uradnem listu. Pobudniki ustavne presoje so občini med drugim očitali, da je bil že drugič sprejet odlok sprejet nezakonito, ker je bil sprejet po skrajšanem postopku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content