Odprtje ambulante in razvojne vsebine

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah je danes potekal slavnostni podpis pogodbe ob ponovni otvoritvi družinske in splošne medicine. Občina je v začetku letošnjega leta izvedla postopek izbire koncesionarja za ambulanto, ker Zdravstveni dom Lenart ni zmogel več zagotavljati zdravnika za opravljanje zdravstvene dejavnosti Občina je družbi Amigdala d.o.o. z odgovornim nosilcem zdravstvene dejavnosti Ksenija Ljubojević Džaferović z odločbo podelila koncesijo za 15 let. Sprejeli pa so tudi veliko drugih pomembnih sklepov, ki bodo odločilno vplivali na prihodnost občine Sveta Trojica na vseh ravneh.

Ob ponovnem odprtju ambulante je veselje izrazil župan občine Sv. Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa. Ambulanta bo za paciente ponovno odprta v ponedeljek 8. junija, sestava zaposlenih pa je že formirana.

Poleg urejenega zdravstva so v občini Sveta Trojica pomembni razvojni stebri na področju digitalizacije občine. Vodilne v občini pa skrbi podatek o povečanem izseljevanju iz Svete Trojice. V načrtu je tudi izgradnja vodovoda v naselju Osek. Za zagotavljanje trajnostne mobilnosti in v podporo razvoja turizma se intenzivno dela na projektu umeščanja in izgradnje kolesarskih poti na ORP Slovenske gorice in širše, ki potekajo dejansko skozi vsa naselja naše občine v skupni dolžini cca 17 km.

Čez poletje pa imajo na občini v načrtu še izgradnjo postajališča za avtodome ob jezeru in preplastitev športnega igrišča. Za ta dva projekta pa so že pridobili sredstva na javnih razpisih, skupaj v višini 50.000€.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj