spot_img

Odpovedi dogodkov tudi v Mariboru

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V soboto zvečer je pričela veljati uredba ministrstva za zdravje o prepovedi prireditev v zaprtih prostorih, kjer se zbere več kot 500 ljudi. Po včerajšnjem svetu za nacionalno varnost je nova omejitev pri 100 obiskovalcih. Organizatorji koncertov so bili tako že v soboto primorani koncerte odpovedati oz. prestaviti na kasnejši datum, novi ukrep pa omejuje tudi ostale dogodke v Sloveniji.

V SNG Maribor od danes naprej, pa do nadaljnjega odpovedujejo vse predstave v Veliki in v Stari dvorani ter v dvorani Union. O ostalih prireditvah in nadomestnih terminih bodo obiskovalce obveščali sproti. O spremljanju spletne strani in družabnih omrežij svetujejo tudi v Narodnem domu Maribor.

Organizator koncerta v Dvorani Tabor, ki s svojo kapaciteto močno presega število 3000 obiskovalcev, je za petkov dogodek že našel nadomestni datum.

Tudi v Mariborski knjižnici so se odločili, da zaradi preprečevanja večjega tveganja za prenos okužbe v večjih skupinah od danes, do vključno torka, 24. marca, preklicujejo vse prireditve in dejavnosti​. Enote Mariborske knjižnice ostajajo do nadaljnjega odprte po ustaljenem urniku, rok izposoje knjižničnega gradiva pa so v tem času podaljšali na 28 dni.​

Inšpekcijska služba ministrstva za zdravje bo na terenu 24 ur na dan izdajala odločbe kršiteljem odredbe o prepovedi zbiranja na javnih prostorih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Visok jubilej Filozofske fakultete

Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru  obeležuje 15 let od ustanovitve. Ker korenine humanističnega in družboslovnega študija na fakulteti segajo...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img