spot_img

Odpovedi dogodkov tudi v Mariboru

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V soboto zvečer je pričela veljati uredba ministrstva za zdravje o prepovedi prireditev v zaprtih prostorih, kjer se zbere več kot 500 ljudi. Po včerajšnjem svetu za nacionalno varnost je nova omejitev pri 100 obiskovalcih. Organizatorji koncertov so bili tako že v soboto primorani koncerte odpovedati oz. prestaviti na kasnejši datum, novi ukrep pa omejuje tudi ostale dogodke v Sloveniji.

V SNG Maribor od danes naprej, pa do nadaljnjega odpovedujejo vse predstave v Veliki in v Stari dvorani ter v dvorani Union. O ostalih prireditvah in nadomestnih terminih bodo obiskovalce obveščali sproti. O spremljanju spletne strani in družabnih omrežij svetujejo tudi v Narodnem domu Maribor.

Organizator koncerta v Dvorani Tabor, ki s svojo kapaciteto močno presega število 3000 obiskovalcev, je za petkov dogodek že našel nadomestni datum.

Tudi v Mariborski knjižnici so se odločili, da zaradi preprečevanja večjega tveganja za prenos okužbe v večjih skupinah od danes, do vključno torka, 24. marca, preklicujejo vse prireditve in dejavnosti​. Enote Mariborske knjižnice ostajajo do nadaljnjega odprte po ustaljenem urniku, rok izposoje knjižničnega gradiva pa so v tem času podaljšali na 28 dni.​

Inšpekcijska služba ministrstva za zdravje bo na terenu 24 ur na dan izdajala odločbe kršiteljem odredbe o prepovedi zbiranja na javnih prostorih.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img