spot_img

Odpira se Svečinska jabolčna in sadna pot

V zadnjem tednu

V soboto, 7. marca, 2020, s pričetkom ob 9.30 bodo pri nogometnem igrišču v Svečini odprli Jabolčno sadno pot Svečina. Otvoritev bo dopolnil še 1. pohod po poti Metke in škrata Jonatana, na katerem bodo obiskovalci spoznali nekaj zanimivih informacij o Jabolčno sadni poti, o jabolku, o kmetijah ob poti, lahko pa bodo poiskali tudi kakšen zaklad. Na kmetijah, kjer se bo karavana ustavila, bodo obiskovalci lahko poskusili jabolka, jabolčni sok in sestavine za pripravo peciva iz jabolk.

Pohodnikom bosta na voljo dve poti. Potek krajše poti vodi do kmetij Jarc, Jamnik, Valdhuber, Mukenauer in Pliberšek. Potek daljše poti pa vodi do kmetij Šerbinek, Kren, LeberVračko, Vdovič, Knaus, Elšnik, Jarc, Jamnik, Valdhuber, Mukenauer, Pliberšek.

Pilotni projekt Svečinske jabolčne in sadne poti je nastal v okviru projekta Flagship products v sodelovanju z avstrijskim partnerjem Tourismusregionalverband Oststeiermark ter s slovenskimi in avstrijskimi nosilci ponudbe. Zraven trasiranja in vsebinskega koncipiranja, intenzivnih razgovorov s ključnimi deležniki, bilateralne uskladitve celostne komunikacijske podobe in informiranja, Zavod za inovativnost in podjetništvo v projektu razvija turistični produkt Jabitour, s tematskimi različicami:

  • prijaznimi za pohodnike (nordijsko hojo v sodelovanju z Vinotour) z učno doživljajskimi dodatki na poti,
  • kolesarje in e-kolesarje (v sodelovanju z WineBike),
  • geocaching,
  • ponudbo za »vozičkanje«, torej najmlajše in za gibalno ovirane ciljne skupine in obiskovalce, ki bodo Svečinsko jabolčno in sadno pot obiskali z osebnim prevozom.

V promocijske in informativne namene sta izdelana ilustrirani turistični zemljevid in informativna tabla. V sodelovanju z LTFE UL iz Ljubljane nastaja tudi aplikacija za pametne telefone.

Projekt FLAGSHIP PRODUCTS gradi na izjemnem pomenu strateškega in izvedbenega povezovanja turizma, kmetijstva, razvoja podeželja in gastronomije, ki je v projektu zastavljeno skozi razvoj vodilnih regijskih produktov in ustvarjanje trajnostnih učinkov ponudbene edinstvenosti in odličnosti brez meja, kar pomeni, da se v projekt vključujejo tako partnerji na slovenski, kakor avstrijski strani in tudi po svojem zaključku gradi na trajnosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:24

Zakaj v Slovenski Bistrici plačujejo štirikrat manj za odvoz odpadnega blata?

Odlaganje komunalnega blata na odlagališčih je v Evropi prepovedano že nekaj Iet. Proizvajalci zato iščejo nove možnosti predelave, ki...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel