spot_img

Odločevalci rešitve za reko Dravo še nimajo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Krajevna skupnost Malečnik si že dolga leta prizadeva za celovito sanacijo brežin reke Drave, ki je leta 2012 povzročila hude poplave na tem področju. Danes je sicer na sedežu krajevne skupnosti potekal sestanek med vpletenimi deležniki, tako na lokalni kot državni ravni. Kljub temu pa se zdi, da konsenza ponovno niso dosegli. Malečnik bo tako še naprej območje z visokim poplavnim tveganjem in to brez primerno zagotovljene poplavne varnosti.

V krajevni skupnosti Malečnik je danes potekal sestanek pred predstavniki lokalne skupnosti, Ministrstva za okolje in prostor ter mariborske občine. Govorili so predvsem o problematikah s sanacijami brežin reke Drave, ki se vlečejo vse od uničujočih poplav leta 2012.

Krajani Malečnika so v zadnjih letih izredno kritični glede neustrezne poplavne varnosti. Območje namreč leži na poplavno rizičnem območju, zato zahtevajo čim prejšnje rešitve.

Narasla Drava je v poplavah v začetku novembra 2012 povzročila veliko škode na javni in zasebni lastnini v Avstriji in Sloveniji. Na treh slovenskih sodiščih v Mariboru, Slovenj Gradcu in na Ptuju so oškodovanci iz Slovenije zoper avstrijskega upravljavca hidroelektrarn na Dravi, družbo Verbund, ki jo krivijo za tako zelo naraslo Dravo, vložili okoli 80 tožb, s katerimi zahtevajo za 107 milijonov evrov odškodnin. Sodnega epiloga pa še do danes nismo dočakali.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img