spot_img

Odločevalci rešitve za reko Dravo še nimajo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Krajevna skupnost Malečnik si že dolga leta prizadeva za celovito sanacijo brežin reke Drave, ki je leta 2012 povzročila hude poplave na tem področju. Danes je sicer na sedežu krajevne skupnosti potekal sestanek med vpletenimi deležniki, tako na lokalni kot državni ravni. Kljub temu pa se zdi, da konsenza ponovno niso dosegli. Malečnik bo tako še naprej območje z visokim poplavnim tveganjem in to brez primerno zagotovljene poplavne varnosti.

V krajevni skupnosti Malečnik je danes potekal sestanek pred predstavniki lokalne skupnosti, Ministrstva za okolje in prostor ter mariborske občine. Govorili so predvsem o problematikah s sanacijami brežin reke Drave, ki se vlečejo vse od uničujočih poplav leta 2012.

Krajani Malečnika so v zadnjih letih izredno kritični glede neustrezne poplavne varnosti. Območje namreč leži na poplavno rizičnem območju, zato zahtevajo čim prejšnje rešitve.

Narasla Drava je v poplavah v začetku novembra 2012 povzročila veliko škode na javni in zasebni lastnini v Avstriji in Sloveniji. Na treh slovenskih sodiščih v Mariboru, Slovenj Gradcu in na Ptuju so oškodovanci iz Slovenije zoper avstrijskega upravljavca hidroelektrarn na Dravi, družbo Verbund, ki jo krivijo za tako zelo naraslo Dravo, vložili okoli 80 tožb, s katerimi zahtevajo za 107 milijonov evrov odškodnin. Sodnega epiloga pa še do danes nismo dočakali.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img