Odkup žičniških naprav za trajnostno mobilnost

Mariborska občina je po dolgih pogajanjih in prizadevanjih le dobila lastništvo nad nad smučišči in žičniškimi napravami, s katerimi je nekoč upravljalo propadlo podjetje Športni center Pohorje. Dogovorili so se, da bo občina stečajnemu dolžniku plačala šest milijonov evrov nadomestila za izločene nepremičnine in premičnine, stvarne in osebne služnosti ter druge stvarne in obligacijske pravice.

Ministrstvo za infrastrukturo podpira odkup smučišč in žičniških naprav tako na mariborskem kot areškem delu Pohorja. S tem bo namreč veliko lažje slediti državnim oz. evropskim smernicam po zagotavljanju t.i. trajnostne mobilnosti.

Za enkrat so vse žičniške naprave in določene nepremičnine na Pohorju v upravljanju družbe Marprom, ki pa se po odločitvi občine kmalu poslavlja od delovanja na področju pohorskega turizma. Pred naslednjo smučarsko sezono 2022 bi naj po dosedanjih načrtih vse našteto prešlo v upravljanje preoblikovanega Javnega zavoda Športni objekti Maribor oz. v novoustanovljeno profitabilno družbo Šport Maribor.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj