Oddelek vrtca v karanteni

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović ocenjuje, da je trenutna epidemiološka slika v Sloveniji zaskrbljujoča, saj vsak dan zabeležimo več novih primerov Novo okužbo so zabeležili tudi v vrtcu v Oplotnici, kjer je v karanteni vseh 14 otrok in njihovih staršev.

Včeraj so bili v oplotniškem oddelku Vrtca Otona Župančiča s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje seznanjeni, da so potrdili okužbo pri enem od zaposlenih.

Zaprt je en oddelek vrtca, poleg zaposlene s potrjeno okužbo pa je bila karantena odrejena še eni zaposleni osebi, ki je bil v neposrednem stiku z okuženo.

Prostore vrtca so razkužili, ostali oddelki vrtca pa nemoteno delujejo naprej.
Prvi, ki so novico o okužbi objavili na spletni strani so bili na občini, saj so tako želeli dodatno opozoriti vse, ki so bili v morebitnem stiku z okuženo osebo.

Kot so še pojasnili so v vrtcu sprejeli skladno z navodili NIJZ vse potrebne ukrepe za preprečitev širjenja virusa. S tem so bili seznanjeni tudi starši otrok

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img