Od ponedeljka spremembe v režimu parkiranja

 

Od ponedeljka, 6. januarja naprej bo v beli coni na območju Mestne občine Maribor stopil v veljavo nov, že oktobra lani sprejet režim plačevanja parkirnine. Spremenjeni odlok o občinskih cestah v Mestni občini Maribor, ki je prinesel to novost je pričel veljati že 9. Novembra lani.

Da bo novi režim zaživel tudi na terenu je bilo predvideno prehodno obdobje. Predvsem zaradi zamenjave prometne signalizacije, nastavitev programske opreme ter nastavitev mobilne aplikacije za plačevanje parkirnine. Spremembe so tako uvajali postopoma, s ponedeljkom pa bodo uvedene na celotnem območju bele cone.

Po novem bo potrebno plačati celotno prvo uro parkiranja (cena ostaja 0,80 eur), za vsak nadaljnji 7,5 minutni interval pa po 10 centov. Prvih 10 minut parkiranja pa je po novem brezplačnih. S tem želi mariborska občina omogočiti občanom, da kratke opravke (pripeljejo otroka v vrtec, prevzamejo pošto in podobno) storijo brez plačila parkirnine. Parkirni prostor v beli coni je ob delavnikih plačljiv med 9. in 19. uro, zato je tudi dnevno parkiranje od 9. novembra naprej dražje za 3 evre.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content