Od Pobrežja do italijanske prve lige

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Danes Vam predstavljamo nogometno pot Davida Flakusa Bosilja, novega člana italijanskega prvoligaša Hellasa iz Verone in slovenskega reprezentanta do 21 let. V ekskluzivnem intervjuju nam je razkril postopen vzpon svoje kariere od otroških let do prve profesionalne pogodbe v Sloveniji in tujini.

Nogometna zgodba Davida Flakusa Bosilja se je začela v lokalnem okolju Nogometnega kluba Pobrežje. Nogomet je začel trenirati ob vstopu v osnovno šolo pri šestih letih. Na začetku pa je šlo predvsem za željo po igri oz. zabavi. Po dobrih petih letih nastopanja v domačem okolju pa je prestopil v sosednji NK Malečnik.

Prvi večji preskok v karieri je sledil pri 15 letih, ob prestopu v Aluminij iz Kidričevega. Kljub zagotovilom in zaupanju vodstva pa si ni mislil, da bo do debitantskega nastopa in kasnejše uveljavitve v moštvo prišlo tako hitro.

Flakus Bosilj je dve leti po prihodu v Aluminij že podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. V prvo ekipo pa ga je povabil takratni trener Oliver Bogatinov. Ob debiju oz. začetku kontinuiranega igranja za Kidričane pa so ga prevevali prav posebni občutki, ki so povezani tudi s spremljanjem najvišjega ranga slovenskega nogometa v otroških letih.
Neizpodbitno dejstvo je, da je za mladega perspektivnega nogometaša veliko učinkoviteje okolje za razvoj klub, kot je Aluminij Kidričevo, v primerjavi z Olimpijo in Mariborom, kjer je pritisk po rezultatu neprimerno večji.

Po 57 prvenstvenih nastopih za Aluminij in osmih zadetkih pa je dobil priložnost za nastopanje pri italijanskemu prvoligašu Hellasu iz Verone.

Celoten intervju je na ogled spodaj:

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img