Od jutri dalje “zelene” le še štiri države

Jutri začne veljati odlok s posodobljenim seznamom varnih držav. Na zelenem seznamu ne bo več nobene države EU oz. schengenskega območja, na njem bodo le Avstralija, Nova Zelandija, Srbija in Urugvaj. Na rdečem seznamu bo manj hrvaških in avstrijskih administrativnih enot, Italija v celoti ostaja na oranžnem seznamu.

Za Avstrijo bo rdeči seznam veljal za prihod iz administrativne enote Dunaj. S Hrvaške bodo na rdečem seznamu enote Brodsko-posavska, Dubrovniško-neretvanska, Liško-senjska, Požeško-slavonska, Splitsko-dalmatinska in Virovitiško-podravska, na Madžarskem pa enote mesto Budimpešta, Csongrad-Csanad, Gyor-Moson-Sopron, Pest in Vas.

Omejitev bo veljala za po eno administrativno enoto v Bolgariji, na Danskem, Portugalskem, v Estoniji in Litvi ter za več enot iz Francije, Irske, Nizozemske in Švice ter za številne iz Romunije in Združenega kraljestva.

Vlada je s ponedeljkom na rdeči seznam držav, za katere za ljudi ob vstopu v Slovenijo velja karantena, razen z negativnim testom ali izjemami, uvrstila Belgijo, Češko, Islandijo, Luksemburg in Španijo.

Rdeči seznam bo še naprej veljal za vstop v Slovenijo iz številnih tretjih držav, med njimi so denimo Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo, Severna Makedonija, Rusija in ZDA.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj