Zgodba o ureditvi letnega kopališča Radenci ima dolgo brado. Že prejšnji župan Janez Rihtarič je s propadajočim bazenom imel velike načrte, ki pa se nikoli niso udejanjili. Nekaj težav je bilo z lastništvom, a od danes naprej je park prešel v popolno last občine.

Tako imajo vse možnost za revitalizacijo občinskega parka, ki bi v prihodnje zajemal tudi številne zanimivosti, ena med njimi je tudi Park vodnih doživetij.

Projekt sicer župan ocenjuje na približno 5 milijonov evrov toda, gre za enega izmed razvojnih projektov. Bazen, ki so ga celo zasipali z gradbenim materialom ob urejanju ceste, bi obudili. Tu pa naj bi zrasel avditorij oziroma svojevrsten prireditveni oder z dvema prizoriščema, ki bi sprejel do 600 obiskovalcev. Dodatno bi vzpostavil tudi vodno fontano.

Časovnice nimajo natančno določene, a obnova naj bi bila končana do leta 2024. Sedaj, ko je po besedah Leljaka lastništvo parka pravno urejeno, nameravajo tudi s pomočjo občinskega parka  vrniti Radence na turistični zemljevid Slovenije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj