Od 29. junija vstopanje na avtobuse pri sprednjih vratih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

V mestnem potniškem prometu v Mariboru bodo v ponedeljek, 29. junija, spremenili sedanji način vstopanja na avtobuse, ki je bil sprejet zaradi pojava koronavirusa. Tako bo od ponedeljka vstopanje znova potekalo izključno pri sprednjih vratih (pri vozniku), izstopanje pa pri sredinskih ali zadnjih vratih.

Ob tem bodo čitalniki vozovnic, kjer se morajo potniki ob vstopu na avtobus evidentirati s kartico, ponovno nameščeni pri sprednjih vratih oziroma pri vozniku. Tam bo vožnjo z avtobusom spet mogoče poravnati tudi z gotovino ali s papirnatim kupončkom za eno vožnjo.

Še vedno obvezno razkuževanje in maske

Poleg tega potnike seznanjajo, da je na avtobusu še vedno treba uporabljati zaščitne maske, razkuževati roke in vzdrževati medosebno razdaljo 1,5 metra. Na to opozarjajo tudi posebna obvestila, nameščena na vseh mariborskih mestnih avtobusih. Prav tako bodo na njih še naprej ostali označeni tisti sedeži, ki jih ni dovoljeno uporabljati.

Spremenjene pa so tudi nekatere avtobusne linije. Minibus na liniji 8 Maribor AP–Terme Fontana od petka, 26. junija, vozi na podaljšani trasi do kopališča Mariborski otok, ki je odprlo vrata za kopalce. Zaradi začetka šolskih počitnic pa od omenjenega dne več ne vozi avtobus na liniji 151 Gaj nad Mariborom. Vsi ostali vozni redi ostajajo nespremenjeni.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img