spot_img

Od 25. maja znova v gledališča in na koncerte?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Minister za kulturo Vasko Simoniti je v odgovoru na poslansko pobudo sporočil, da si ministrstvo za kulturo prizadeva, da bi se v okviru sprememb odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom s 25. majem sprostilo tudi opravljanje kulturnih prireditev v zaprtih prostorih, kot so glasbene in gledališke prireditve.

Ministrstvo se glede ponovnega odprtja kulturnih ustanov nenehno usklajuje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, zato bo do odprtja kulturnih ustanov prišlo takoj, ko bodo okoliščine to omogočale.

S sprostitvijo opravljanja kulturnih prireditev v zaprtih prostorih pa bi bil omogočen tudi ponoven zagon dejavnosti, ki posredno vplivajo na dejavnost združenja izvajalcev in izposojevalcev sejemske in prireditvene opreme.

Vlada je v sicer v sredo močno zrahljala omejitve, sprejete v času epidemije. Omenjeni sprostitvi omejitvam sledi 14-dnevno opazovalno obdobje, morebitni novi obsežnejši ukrepi sproščanja pa bodo znova na vrsti v začetku junija.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img