Od 25. maja znova v gledališča in na koncerte?

Minister za kulturo Vasko Simoniti je v odgovoru na poslansko pobudo sporočil, da si ministrstvo za kulturo prizadeva, da bi se v okviru sprememb odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom s 25. majem sprostilo tudi opravljanje kulturnih prireditev v zaprtih prostorih, kot so glasbene in gledališke prireditve.

Ministrstvo se glede ponovnega odprtja kulturnih ustanov nenehno usklajuje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, zato bo do odprtja kulturnih ustanov prišlo takoj, ko bodo okoliščine to omogočale.

S sprostitvijo opravljanja kulturnih prireditev v zaprtih prostorih pa bi bil omogočen tudi ponoven zagon dejavnosti, ki posredno vplivajo na dejavnost združenja izvajalcev in izposojevalcev sejemske in prireditvene opreme.

Vlada je v sicer v sredo močno zrahljala omejitve, sprejete v času epidemije. Omenjeni sprostitvi omejitvam sledi 14-dnevno opazovalno obdobje, morebitni novi obsežnejši ukrepi sproščanja pa bodo znova na vrsti v začetku junija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj