V Košakih oz. Mestni četrti Ivan Cankar mariborska občina načrtuje izpeljavo več projektov na treh različnih področjih. Prioritetno se bodo lotili obuditve vinarskega turizma in ureditev pohodniških poti na Piramidi. Po zagotovilih vodstva mestne četrti pa so v dogovoru z županovo ekipo tudi glede plinifikacije in izgradnje manjkajočega dela kanalizacijskega omrežja.

V MČ Ivan Cankar načrtuje MOM oživitev vinarskega turizma po epidemiji covida-19, ki je ta sektor zaradi dolgotrajnega zaprtja močno ohromil. Vodilni pa načrtujejo tudi zagotoviti boljše pohodniške povezave na Piramidi.

Po navedbah župana Saše Arsenoviča, bodo morali na mariborski občini pri realizaciji projektov na Piramidi srečevati z štirimi različnimi deležniki na državni ravni.
Pomembnost razvoja tega primestnega območja je potrdil tudi predsednik tamkajšnje mestne četrti Sašo Kovač. V Košakih namreč v zadnjih letih praktično ni bilo izpeljanega nobenega omembe vrednega projekta.

V dogovoru med MČ in MOM je načrtovana tudi prenova dotrajanega vozišča v Tomšičevem drevoredu, ne bo pa realizirana še v tem letu.
Najpomembnejša projekta na komunalnem področju pa bosta gotovo izgradnja kanalizacije, ki je ločena od projekta Aglomeracije in izgradnja plinovoda vse do Počehove.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj