spot_img

Obnove cest v občini Cirkulane

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

V občini Cirkulane te dni začenjajo modernizacijo treh cestnih odsekov: v Brezovcu, Gradiščah in Cirkulanah. Skupna dolžina vseh treh cest, ki bodo dobile novo podobo, je okoli 2,3 kilometra. Dela bodo predvidoma končana do konca avgusta.

Trije cestni odseki

Najdaljši, 1,7 kilometra dolg odsek bodo obnavljali v Brezovcu, na relaciji Dolane–ADK–Meglošak. Vrednost del je 170.000 evrov, dela bo izvajalo podjetje Asfalti Ptuj. Cesto bodo preplastili in utrdili brežine. Stabilizacijo brežin bo izvedlo podjetje Geodrill, pogodbena vrednost del je 57.000 evrov. Cestno podjetje Asfalti bo poskrbelo tudi za modernizacijo 780 metrov ceste v Gradiščah, na odseku Maroh–Vegan–Šmid. Vrednost del je 96.000 evrov. Poleg dveh že omenjenih daljših odsekov bodo v sklopu te etape del na cestni infrastrukturi modernizirali še 100-metrski odsek ceste v Cirkulanah. Dela na cestni infrastrukturi se bodo financirala tudi z državnimi sredstvi, ki jih lokalna skupnost prejme po 23. členu Zakona o financiranju občin.

Županja Antonija Žumbar je ob sklenitvi pogodb z obema izbranima izvajalcema poudarila, da pričakuje kakovostno izvedbo del:  „Res si srčno želim, da delamo z roko v roki. Če se na gradbišču pojavijo kakšne težave ali ovire, pričakujem, da smo o tem pravočasno obveščeni in se poišče najugodnejša rešitev” je še dodala županja občine Cirkulane.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img