V občini Ormož so se odločili v letošnjem letu posodobiti komunalno infrastrukturo. V proračunu za leto 2021 so predvidena sredstva za obnovo Zbirnega centra Dobrava in rekonstrukcijo čistilne naprave, ki po dolgih letih delovanja ne služi več svojemu namenu. Za oba projekta bo manjšinski delež prispevala občina, preostali del sredstev pa bodo pridobili iz državnega in evropskega kohezijskega sklada.

Ormoška čistilna naprava, s katero upravlja Komunalno podjetje Ormož v obstoječi obliki deluje že 25 let, kar se odraža tudi na samem infrastrukturnem stanju. Občina Ormož pa je po dolgih letih birokratskih zapletov le uspela projekt administrativno uredila. Čistilna naprava je namreč potrebno celovito sanirati.

Projekt rekonstrukcije in nadgradnje čistilne naprave je vreden približno 4 milijone evrov, občina pa si je zagotovila tudi slabe 3 milijone državnih in evropskih sredstev. Sam projekt pa zajema razširitev kapacitet trenutne čistilne naprave in in gradnjo servisno upravnega objekta.

Projekt je po besedah župana že v teku, ki bi naj po ocenah izvajalca bil izveden v roku enega leta. Na področju komunalne infrastrukture pa bo v kratkem saniran tudi Zbirni center Dobrava, ki je v upravljanju Komunalnega podjetja Ormož. Zbirni center je po dolgih letih pomanjkanja vlaganj prav tako v slabem stanju, zato je obnova slednjega še toliko bolj potrebna.

Župan Danijel Vrbnjak poudarja, da bodo s sanacijo Zbirnega centra odpravljene številne dosedanje problematike z odpadki, ob tem pa bo zagotovljena tudi boljša kakovost življenja lokalnega prebivalstva.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj