Mestna občina Maribor je bila uspešna pri kandidaturi na razpisu za evropska sredstva za projekt obnove promenade v Mestnem parku. Projekt v skupni vrednosti 3,6 milijona evrov bo zagotovil večjo varnost za pešce in prehodnost parka, promenada pa bo po prenovi prijaznejša tudi za invalide.

Da gre za pomemben projekt v mestu je prepričan tudi mariborski župan Saša Arsenovič. Sredstva za prenovo so že rezervirana tudi v predlogu proračuna za leto 2021, župan pa si želi, da bi obnova zajela še več kot zgolj osrednjo promenado.

Prenovljena promenada naj bi omogočila večjo obiskanost parka in pridobitev urejenega prostora za preživljanje prostega časa v naravi, nenazadnje pa z odpravo poškodb na površinah omogočila lažje koriščenje parka tudi invalidom.

V sklopu obnove bodo na 10 hektarjih zamenjani obstoječi tlaki, stopnice, robni elementi, vodovod in elektroinštalacije. Obnove bodo deležne tudi fontana in zasaditve znotraj območja promenade. Pojavil se je tudi predlog, da bi promenado mestnega parka povzeli s piramido, kot je bilo načrtovano že pri zadnji širitvi parka.

Promenada Mestnega parka bo obnovljena skladno s soglasji Zavoda za kulturno dediščino Slovenije in Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave ter na način, kot je bila prvotno zasnovana. V notranjost Mestnega parka se z obnovitvenimi deli v okviru tega projekta ne bo posegalo, dela pa naj bi bila končana še letos.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj